Κόσμος|01.11.2019 20:41

Thomas Cook: Περνάει στα χέρια της κινεζικής Fosun

Newsroom

Με σχεδόν σαράντα φορές λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έδινε πριν από ένα δίμηνο για την εξαγορά της Thomas Cook, αγόρασε την πτωχευμένη πλέον ταξιδιωτική εταιρεία και μαζί και τα ξενοδοχεία που συνδέονται με το brand , ο κινεζικός κολοσσός Fosun και συγκεκριμένα ο κλάδος της εταιρείας που ασχολείται με τον τουρισμό. Το τίμημα ανήλθε στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τον Αύγουστο η Fosun Tourism (που ήταν βασικός μέτοχος στην Thomas Cook) είχε καταθέσει πρόταση για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας συν το 25% των αερογραμμών της έναντι 521 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πακέτο που αγόρασε ο κινεζικός κολοσσός περιλαμβάνονται τα σήματα της εταιρείας, τα ονόματα domain, τα λογισμικά και οι εφαρμογές, οι άδειες λειτουργίας και τα σχετικά brand των ξενοδοχείων. Στην σχετική της ανακοίνωση η Fosun Tourism ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν θα αγοράσει τυχόν assets της πτωχευμένης εταιρείας εκτός Βρετανίας ή άλλες επιχειρήσεις που ήταν προσδεδεμένες στην Thomas Cook.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Fosun Tourism Κιαν Τζιανόνγκ, υποστήριξε ότι η εξαγορά θα επιτρέψει στον όμιλο να επεκτείνει τις τουριστικές του δραστηριότητες “βασιζόμενος στην αναγνωρισιμότητα του brand της Thomas Cook και την αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρείται από την Κίνα προς άλλες χώρες”.

ΚίναThomas Cook