Κόσμος|26.11.2018 17:45

Ο Τραμπ απειλεί το Μεξικό: Στείλτε τους μετανάστες στις πατρίδες τους

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τη μεταναστευτική του πολιτική καθώς απείλησε σήμερα το Μεξικό, ζητώντας του να στείλει πίσω στις πατρίδες τους, τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο από τις ΗΠΑ. 

Η δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ ήταν ότι οι αιτούντες άσυλο δεν θα μπουν εύκολα στη χώρα, ενώ σήμερα απείλησε ξανά ότι θα κλείσει τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μήκους 3.200 χιλιομέτρων. Παράλληλα ο πλανητάρχης ζήτησε για άλλη μια φορά από το Κογκρέσο τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός συνοριακού τείχους. 

«Το Μεξικό θα πρέπει να στείλει τους "πατριώτες" Μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι ψυχροί εγκληματίες, πίσω στις πατρίδες τους. Κάντε το με αεροπλάνα, κάντε το με λεωφορεία, κάντε το όπως θέλετε, αλλά αυτοί ΔΕΝ έρχονται στις ΗΠΑ. Θα κλείσουμε μονίμως τα σύνορα εάν χρειαστεί. Κογκρέσο, χρηματοδότησε το ΤΕΙΧΟΣ!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Οι Αμερικανικές αρχές συνέλαβαν 42 μετανάστες

Αμερικάνος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν 42 μετανάστες από την αμερικανική πλευρά των συνόρων με το Μεξικό, την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ.

Ο Ρόντνεϊ Σκοτ, αξιωματικός της συνοριοφυλακής, μιλώντας στο CNN είπε πως «σαράντα δύο άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα και συνελήφθησαν. Και, για είμαι ειλικρινής, πολλοί (άλλοι) κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα (χωρίς να συλληφθούν)».

Ενήλικες άνδρες η πλειοψηφία των συλληφθέντων

Ο Σκοτ κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του είπε πως οι συλληφθέντες στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικοι άνδρες και βρίσκονταν ανάμεσα σε μια ομάδα από 500 ανθρώπους που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα στην Τιχουάνα, λίγοη πριν τους απωθήσουν οι Αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Ενδεικτικό είναι πως τα σύνορα μεταξύ Τιχουάνα και Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό.

«Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε ένα νέο συνοριακό τείχος όμως δεν έχει τελειώσει. Ορισμένα τμήματα, που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχουν γίνει από μεταλλικά υλικά που οι στρατιωτικοί μας έδωσαν» τόνισε ενώ πρόσθεσε πως «η ομάδα (των μεταναστών) κομμάτιασαν αρκετά τμήματα, δίπλωσαν ένα μικρό μέρος (του φράκτη) προτού ορμήσουν (στο αμερικανικό έδαφος) και ξεκινήσουν να επιτίθενται στους συνοριοφύλακες που κατάφεραν να τους απωθήσουν χρησιμοποιώντας τεχνικές αντιμετώπισης ταραχών».

ΗΠΑΜεξικόμετανάστεςΝτόναλντ Τραμπ