Κόσμος|26.11.2018 19:21

Μεξικό: Απέλαση 98 μεταναστών που προσπάθησαν να μπουν βίαια στις ΗΠΑ

Newsroom

Η κυβέρνηση του Μεξικό ανακοίνωσε στις 26 Νοεμβρίου την απέλαση 98 μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, οι οποίοι επιχείρησαν μία ημέρα νωρίτερα να εισέλθουν διά της βίας στις ΗΠΑ.

«98 άνθρωποι τέθηκαν στη διαθεσιμότητα των μεταναστευτικών αρχών και απελάθηκαν», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa Gerardo Garcia Benavente ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταναστεύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εντείνει τη μεταναστευτική του πολιτική, καθώς απείλησε το Μεξικό, ζητώντας του να στείλει πίσω στις πατρίδες τους, τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο από τις ΗΠΑ. 

Η δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ ήταν ότι οι αιτούντες άσυλο δεν θα μπουν εύκολα στη χώρα, ενώ σήμερα απείλησε ξανά ότι θα κλείσει τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μήκους 3.200 χιλιομέτρων. Παράλληλα ο πλανητάρχης ζήτησε για ακόμη μία φορά από το Κογκρέσο τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός συνοριακού τείχους. 

«Το Μεξικό θα πρέπει να στείλει τους "πατριώτες" μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι ψυχροί εγκληματίες, πίσω στις πατρίδες τους. Κάντε το με αεροπλάνα, κάντε το με λεωφορεία, κάντε το όπως θέλετε, αλλά αυτοί δεν έρχονται στις ΗΠΑ. Θα κλείσουμε μονίμως τα σύνορα εάν χρειαστεί. Κογκρέσο, χρηματοδότησε το τείχος», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

ΗΠΑμετανάστεςΜεξικόσύνορα