Κόσμος|04.11.2019 14:35

Τουρκία: Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες (vid)

Μαρία Ζαχαράκη

Ρεπορτάζ με κακοποιημένους μετανάστες από τον ελληνικό στρατό φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τα τουρκικά ΜΜΕ. 252 παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας ισχυρίζονται ότι όταν μπήκαν στην Ελλάδα, τους χτύπησαν Έλληνες στρατιώτες και στη συνέχεια τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία. Ο πακιστανικής καταγωγής, Σεγίν Χαμπίμπ, ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες στρατιώτες τους χτύπησαν, τους πήραν τα παπούτσια και τα κινητά τους τηλέφωνα και τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία. «Ήμασταν πολλοί, μας χτύπησαν όλους, μας πήραν τα τηλέφωνά μας, τα χρήματά μας, δεν μας έδωσαν φαγητό και με βάρκα μας έστειλαν πίσω από τον ποταμό Έβρο».

Το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», το οποίο επικαλείται πηγές ασφαλείας, αναφέρει ότι φέτος υπήρξε αύξηση στις συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Αδριανούπολη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2016 είχαν συλληφθεί στην Αδριανούπολη, 29.670 μετανάστες, το 2017 - 47.731, το 2018 - 74.824 και φέτος μέσα σε 10 μήνες συνελήφθησαν πάνω από 100 χιλιάδες.

Ένας αριθμός, μάλιστα, των μεταναστών αυτών εστάλησαν πίσω στην Ελλάδα με το ζόρι πίσω, σύμφωνα με το «Αναντολού». Το τουρκικό ΥΠΕΞ την περασμένη εβδομάδα είχε υποστηρίξει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα «έσπρωξε» πίσω στην Τουρκία 37.271 μετανάστες.

Τουρκίαμετανάστες