Κόσμος|05.11.2019 15:03

Erasmus +: Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2020

Newsroom

Την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2020 για το πρόγραμμα Erasmus+ δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ, δηλαδή με αύξηση κατά 12% σε σύγκριση με το 2019.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το 2020, η Επιτροπή θα δρομολογήσει ένα δεύτερο πιλοτικό πρόγραμμα για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΕΕ στοχεύει στη δημιουργία 35.000 ευκαιριών για Αφρικανούς φοιτητές και προσωπικό να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα στο πλαίσιο της Συμμαχίας Αφρικής-Ευρώπης για βιώσιμες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Ο επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, Τίμπορ Νάβρασιτς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ στο Erasmus+ το 2020. «Χάρη σ΄ αυτό θα παράσχουμε περισσότερες ευκαιρίες στους νέους Ευρωπαίους για σπουδές και εκπαίδευση στο εξωτερικό, κάτι που θα τους επιτρέψει να μάθουν αλλά και να αναπτύξουν μια ευρωπαϊκή ταυτότητα. Επίσης, θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε την πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, αποδεικνύοντας τις συνεχείς επενδύσεις μας στον Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Χώρο», δήλωσε.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας που δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού μπορεί να υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Επιπλέον, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ομάδες νέων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας αλλά δεν έχουν συσταθεί επίσημα ως οργανώσεις νεολαίας.

Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήErasmus