Κόσμος|28.11.2018 11:59

O μοναδικός άνθρωπος εν ζωή που μιλά αρχαία Βαβυλωνιακά (video)

Newsroom

Με αυτόν τον τρόπο οδηγεί μια εκστρατεία για την αναβίωση της αρχαίας γλώσσας σχεδόν 2.000 χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Ο Δρ Martin Worthington, ένας από τους ακαδημαϊκούς του St John's College, δημιούργησε μαζί με τους σπουδαστές του την πρώτη ταινία στον κόσμο όπου ακούγεται η αρχαία γλώσσα της Βαβυλωνίας. Σε αυτήν εξιστορείται μια λαϊκή ιστορία από το 701 π.Χ. 

Αποτελεί το «απόσταγμα» δύο δεκαετιών έρευνας για το πώς μιλούσαν οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι τη γλώσσα, από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκε από τους βασιλιάδες της Βαβυλώνας στη Μεσοποταμία.

Όπως δήλωσε ο Δρ Worthington, με αυτόν τον τρόπο δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα «να απολαύσουν τη μαγεία της αυθεντικότητας και να συνδεθούν με λόγια σε έναν κόσμο που είναι χαμένος για αιώνες.Υπάρχουν επιστολές από τους κατασκόπους, τις συνθήκες μεταξύ των κρατών, τη διπλωματική αλληλογραφία, τις εξαίσιες και τις ιατρικές συνταγές. Μπορείτε να συναντήσετε έναν πολιτισμό που είναι παρόμοιος με εμάς με κάποιους τρόπους αλλά και πολύ διαφορετικό. Είναι ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΚέμπριτζΒαβυλώνα