Κόσμος|28.11.2018 16:33

ΗΠΑ: Πόλη δίνει 10.000 δολάρια για να γίνεις κάτοικός της

Newsroom

Η πόλη Τούλσα των ΗΠΑ αναζητά νέους κατοίκους και για να το πετύχει δίνει σε κάθε έναν που το επιθυμεί 10.000 δολάρια. Έχει πληθυσμό περίπου 401.000 κατοίκους και η πολιτεία Οκλαχόμα Σίτι στην οποία ανήκει, λίγο λιγότερα από 4 εκατομμύρια.

Βέβαια, οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες και αφορούν χτίστες και γενικά δραστήριους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στη μεταμόρφωση και ανάπτυξη της πόλης.

Αντάλλαγμα σε αυτή την προσφορά θα είναι εξασφαλισμένα έξοδα μετακίνησης, πληρωμένο ενοίκιο σπιτιού και κοινός χώρος εργασίας.

Στόχος όλου αυτού του project είναι να μειωθεί κάπως η ανισότητα με τις μεγάλες πόλεις που έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και του εργατικού δυναμικού.

Μοναδικές προϋποθέσεις; οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ενήλικοι και να εργάζονται σε επιχειρήσεις που τους επιτρέπουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Το παράδειγμα της Τούλσα έχουν ακολουθήσει και άλλες πόλεις όπως η Βαλτιμόρη και το Βέρμοντ, «δωροδοκώντας» τους νέους επίδοξους κατοίκους τους.

Όλα αυτά τα προνόμια αναφέρονται σε μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ, σε όσους έχουν βίζα εργασίας και σε μετανάστες που έχουν μόνιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας.

ΟκλαχόμαΤούλσα