Κόσμος|28.11.2018 16:56

Πώς ο μικρός Αργεντινός έκανε άνω κάτω το Βατικανό (pic)

Newsroom

Την παράσταση έκλεψε ένα αγοράκι στο Βατικανό. Ο μικρός πλησίασε τον πάπα Φραγκίσκο, όταν ξέφυγε από τα χέρια της μητέρας του. Αμέσως, έτρεξε προς την εξέδρα, όπου εκφωνούσε την ομιλία του ο Ποντίφικας, τραβώντας το χέρι ενός Ελβετού φρουρού και παίζοντας πίσω από την παπική πολύθρόνα. 

Η μητέρα του μικρού παιδιού μίλησε για λίγο στον πάπα, προσπαθώντας -την ίδια στιγμή- να απομακρύνει το παιδί, λέγοντας ότι ο μικρός είναι κωφάλαλος. Ο Βενέδικτος είπε στη μητέρα να τον αφήσει να συνεχίσει το παιχνίδι του. 

«Αυτό το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει. Είναι κωφάλαλο. Αλλά μπορεί να επικοινωνήσει», ανέφερε ο πάπας σε εκατοντάδες πιστούς. «Κι έχει κάτι που με έβαλε σε σκέψεις: Είναι ελεύθερος. Απείθαρχος… αλλά είναι ελεύθερος», συμπλήρωσε και χαμογέλασε. «Ας εκλιπαρήσουμε τη χάρη του Θεού να μπορέσει να μιλήσει».

Η μητέρα ανέφερε στον πάπα Φραγκίσκο ότι η οικογένειά της ήρθε από τη γενέτειρά του, την Αργεντινή. Αφού απομακρύνθηκε, ο Φραγκίσκος έσκυψε προς τον επίσκοπο Γκέοργκ Γκανσβάιν που καθόταν δίπλα του και ψιθύρισε: «Είναι από την Αργεντινή. Απείθαρχος».

Βατικανό