Κόσμος|28.11.2018 18:11

Ναός έμεινε επί έναν μήνα ανοικτός για να σώσει οικογένεια προσφύγων

Newsroom

Εκκλησία στην Ολλανδία έμεινε ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο για έναν ολόκληρο μήνα προκειμένου να βοηθήσει μια οικογένεια προσφύγων να παραμείνει στη χώρα. Ο λόγος για την «The Bethel Church», που φιλοξενεί πενταμελή οικογένεια προσφύγων από την Αρμενία, η οποία κινδυνεύει να απελαθεί από τις ολλανδικές αρχές.

Επειδή είναι παράνομο για την αστυνομία να εισέλθει σε χώρο λατρείας ενώ υπάρχει λειτουργία και οι άνθρωποι προσεύχονται, οι άνθρωποι του ναού σκέφτηκαν απλά να μην σταματήσουν ποτέ... τη θεία λειτουργία. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 700 ώρες προσευχής και ψαλμών που ξεκίνησαν στις 26 Οκτωβρίου.

Βοήθησαν όλοι να μείνει ανοικτός ο ναός

Ιερείς από όλη τη χώρα συρρέουν στο ναό και λειτουργούν ο ένας μετά τον άλλο με βάρδιες για να βοηθήσουν την οικογένεια Tamrazyan, που διαμένει στην Ολλανδία εδώ και εννέα χρόνια.

Η οικογένεια διέφυγε από την Αρμενία το 2009 μετά από την ακτιβιστική δράση του πατέρα, που είχε σαν αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή του. Το Euronews εξήγησε ότι τους επιδόθηκε η απόφαση για την απέλαση τον Σεπτέμβριο από τις ολλανδικές αρχές.

Η οικογένεια είναι οι γονείς Sasun και Anousche και τα τρία τους παιδιά Hayarpi, Warduhi και Seyran. Αν και αρχικά τούς δόθηκε επίσημα άσυλο από τις ολλανδικές αρχές, δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος που αναίρεσαν την απόφαση!

Σας ζητώ... βοήθεια! 

Η εκκλησία εξήγησε στο Διαδίκτυο ότι η οικογένεια πήρε δικαστική άδεια να παραμείνει στην Ολλανδία δύο φορές. Κατόπιν έκαναν αίτηση για ειδική μία ειδική άδεια, που βασίζεται σε ολλανδικό νόμο, ο οποίος επιτρέπει στις οικογένειες με παιδιά που έχουν ζήσει στην Ολλανδία για πάνω από πέντε χρόνια, να παραμείνουν στη χώρα. Αλλά η αίτηση των Tamrazyan απορρίφθηκε. Το website εξηγεί ότι αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη γιατί την άδεια αυτή πρακτικά την παίρνει λιγότερο από 10 % των περιπτώσεων.

Η 21χρονη Hayarpi (κόρη της οικογένειας) ζητά από πολιτικά πρόσωπα να ασχοληθούν με την υπόθεση αυτή: «Αυτή την εβδομάδα μπορεί να απελαθώ από την Ολλανδία μετά από εννέα χρόνια», έγραψε τον Σεπτέμβριο σε ανάρτηση στα social media. «Εκ μέρους του αδερφού και της αδερφής μου, σας ζητώ βοήθεια».

T
πρόσφυγες