Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν για τη ρωσική σύλληψη ουκρανικών πλοίων
NewsroomΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σήμερα για το συμβάν της σύλληψης ουκρανικών πλοίων από την Ρωσία στα στενά του Κερτς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
"Ο πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το συμβάν στο στενό του Κερτς και τη συνέχιση της κράτησης ουκρανικών πλοίων και πληρώματος", είπε η Σάντερς με ανακοίνωσή της.
Οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα επιδεινώθηκαν απότομα την Κυριακή όταν η Ρωσία κατέλαβε τρία πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού –δύο κανονιοφόρους και ένα ρυμουλκό στα οποία επέβαιναν συνολικά περίπου 20 ναύτες– αφού πρώτα άνοιξε πυρ εναντίον τους. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τα πλοία επιχείρησαν να εισέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα στο στενό του Κερτς που χωρίζει την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε το 2014 από τη Μόσχα, από τη Ρωσία και επιτρέπει την πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα.
- Μπορεί το ακροδεξιό AfD να κυβερνήσει τη Γερμανία τα επόμενα χρόνια; Τι λέει διεθνολόγος
- Αυξήσεις μετά... τις αυξήσεις ζητούν τα ταξί - Έκτακτη ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ θέλουν τα αστικά ΚΤΕΛ
- Το παρασκήνιο της κόντρας Σδούκου-Φαραντούρη και οι αγωνίες για τους σταυρούς και το κόμμα που δεν υπάρχει ακόμη
- Tα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα «μηνύματα» από τη Νέα Υόρκη