Κόσμος|26.11.2019 11:29

Σεισμός στην Αλβανία: Δεν υπάρχουν Έλληνες αγνοούμενοι

Τίμος Φακαλής

Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι ελληνικές Αρχές μέχρι στιγμής για τους Έλληνες που ζουν στην Αλβανία μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε τη γειτονική χώρα σήμερα λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας).

«Έχουμε επικοινωνήσει με Έλληνες του Δυρραχίου και με τις τοπικές αρχές. Μέχρι στιγμής μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν θύματα ελληνικής καταγωγής, ούτε και σοβαρές ζημιές σε ελληνικές περιουσίες» δήλωσε στο ethnos.gr η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι και 325 τραυματίες έχασαν τη ζωή τους, όπως ανέφερε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, από τον φονικό σεισμό που χτύπησε τη γειτονική χώρα, ενώ ο αριθμός τους ώρα με την ώρα μεγαλώνει. 

Δύο γυναίκες βρέθηκαν στα ερείπια μιας πολυκατοικίας στο βόρειο χωριό Thumane και ένας άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Kurbin, όταν μέσα στον πανικό του πήδηξε από το κτίριο όπου βρισκόταν για να σωθεί. Άλλοι τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια δύο κτιρίων που κατέρρευσαν στο Δυρράχιο, σύμφωνα με τον υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με ομάδα διάσωσης, στις γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν μία ηλικιωμένη που είχε καταφέρει νωρίτερα να σώσει τον εγγονό της κρατώντας τον στην αγκαλιά της. 

Επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις του στρατού και της πυροσβεστικής στο Δυρράχιο και στο κοντινό χωριό Thumane.

σεισμόςΑλβανίαΈλληνες