Κόσμος|26.11.2019 15:08

ΟΗΕ: Μια συνολική λύση θα ήταν επωφελής για την Κύπρο και την ΕΕ

Μαρία Ψαρά

Η χθεσινή συνάντηση που διοργάνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους δύο Κύπριους ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί αποτελεί «σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού».

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος δήλωσε: «Χαιρετίζουμε το έργο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την επίτευξη των όρων αναφοράς ως σημείο εκκίνησης και στηρίζουμε τις δεσμεύσεις και την αποφασιστικότητα των δύο πλευρών να επιτύχουν μια λύση βασισμένη σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Η Ε.Ε. έχει υποστηρίξει και “συνοδεύσει” όλες τις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για μια δίκαιη, ολοκληρωμένη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις Αρχές της Ε.Ε. Μια λύση θα ήταν επωφελής για την Κύπρο και την Ε.Ε., όπως και για την ευρύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

ΚύπροςΕΕΟΗΕ