Ρωσία: Επειδή και οι αγελάδες έχουν άγχος, τις ηρεμούν με εικονική πραγματικότητα
NewsroomΦαίνεται πως το άγχος δεν αποτελεί μόνο ανθρώπινο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το BBC, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων έχει υιοθετήσει μια σειρά μέτρων για να καταπολεμήσει το στρες που εμφανίζουν οι αγελάδες στις φάρμες.
Μεταξύ αυτών, φορούν στα θηλαστικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία «μεταφέρουν» τα ζώα σε ένα «μοναδικό πρόγραμμα προσομοίωσης χωραφιών το καλοκαίρι».
Το υπουργείο ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, καθώς παρατηρήθηκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο άγχος που βιώνουν οι αγελάδες και στην ποσότητα του γάλακτος που παράγουν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, το συγκεκριμένο πείραμα πραγματοποιήθηκε στη φάρμα RusMoloko στη Μόσχα. «Δείγματα από φάρμες διαφόρων χωρών αποδεικνύουν πως σε ένα ήρεμο περιβάλλον, η ποσότητα και συχνά η ποιότητα του γάλακτος που παράγεται αυξάνονται σημαντικά», αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.
Οι ερευνητές θα εξετάσουν το πρόγραμμα σε βάθος χρόνου και ελπίζουν να το επεκτείνουν και σε άλλα ζώα αν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Πηγή: BBC
- Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών
- Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ
- Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο