Κόσμος|29.11.2018 23:52

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροσκάφος που επέβαινε η Μέρκελ

Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο ενώ βρισκόταν στον αέρα, έκανε στροφή και γύρισε πίσω στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Αποτέλεσμα του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε ήταν το Airbus της καγκελαρίου Μέρκελ να ματαιώσει την πτήση προς Αργεντινή μια ώρα μετά την απογείωσή του. 

T

Το «Konrad Adenauer», ένα αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για επίσημα ταξίδια και για διπλωματικές αποστολές, απογειώθηκε από το Βερολίνο, αλλά επέστρεψε όταν βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας.

Το αεροπλάνο της Άνγκελα Μέρκελ είναι ένα airbus A340-313X VIP, με το παρατσούκλι «Konrad Adenauer», το οποίο πήρε το όνομά του από τον πρώτο καγκελάριο της Δημοκρατίας της Γερμανίας (από το 1949 έως το 1963). Το ειρωνικό είναι ότι ο Adenauer είχε διατελέσει δήμαρχος στην Κολωνία, όπου και έγινε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους. 

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει στην ιστοσελίδα της ότι στον αεροδιάδρομο βρέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, καθώς το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε «σκληρή προσγείωση», καθώς δεν είχε καταναλώσει τα καύσιμα.

Στο αεροδρόμιο της Κολωνίας η Μέρκελ αναμένεται να επιβιβαστεί σε άλλο αεροσκάφος. Περισσότερες πληροφορίες για το τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Στο μεταξύ, το πλήρωμα του αεροσκάφους έχει αρχίσει τη διαδικασία αντικατάστασης του μηχανήματος που παρουσίασε το πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Γερμανοί δημοσιογράφοι στα social media ήταν μια συσκευή επικοινωνίας.

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αργεντινή ήταν προγραμματισμένη για τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου οπότε και επρόκειτο να συναντήσει τον Πρόεδρο της χώρας, ΜΑουρίτσιο Μάκρι. Η συνάντηση αυτή θα πρέπει πλέον ή να ακυρωθεί ή να αναβληθεί.

Άνγκελα Μέρκελαεροπλάνο