Κόσμος|28.11.2019 17:33

Βρήκαν στον εγκέφαλό του σκουλήκι - ταινία γιατί έφαγε ωμό κρέας

Newsroom

Ένας οικοδόμος στην Κίνα, ηλικίας 46 ετών, πάθαινε επιληπτικές κρίσεις, καθώς παράσιτα σκουλήκια τού «έτρωγαν» τον εγκέφαλο. Οι γιατροί εικάζουν ότι τα παράσιτα προέκυψαν επειδή ο άνδρας κατανάλωσε όχι καλομαγειρεμένο κρέας

Όπως αναφέρει η έκθεση του νοσοκομείου της περιοχής Zhejiang όπου συνέβη το περιστατικό, πριν από περίπου ένα μήνα ο Zhu (ψευδώνυμο για τον ασθενή) αγόρασε χοιρινό και βόειο κρέας για να το μαγειρέψει μαζί με πικάντικο ζωμό. 

Λίγες ημέρες αργότερα άρχισε να νιώθει ζαλάδες και πονοκεφάλους στη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα στη διάρκεια του ύπνου του εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα των επιληπτικών κρίσεων. 

Οι συνάδελφοί του τον βρήκαν σε επιληπτική κρίση κάποια στιγμή και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι ακτινογραφίες έδειξαν βλάβες σε ολόκληρο τον εγκέφαλό του. Ωστόσο, ο Zhu αρνήθηκε να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, φοβούμενος το κόστος, και επέστρεψε στο σπίτι του. 

Τα συμπτώματα εξακολούθησαν, με αποτέλεσμα να μεταβεί εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε τελικά με νευροκυστεκέρκωση: σκουλήκια-ταινία είχαν δημιουργήσει αποικίες στον εγκέφαλό του. Ο Zhu είπε στους γιατρούς ότι είχε καταναλώσει πρόσφατα χοιρινό και βόειο κρέας, και τότε οι γιατροί άρχισαν να πιστεύουν ότι η αιτία του προβλήματος είναι αυτή και πως επρόκειτο για μολυσμένο προϊόν, τα παράσιτα του οποίου μπήκαν στον οργανισμό του άνδρα επειδή δεν είχε μαγειρευτεί σωστά. 

Για καλή του τύχη, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τα παράσιτα από τον εγκέφαλο του Zhu και ο ασθενής σώθηκε

Τουλάχιστον, τώρα ξέρουμε πως πρέπει να τρώμε καλομαγειρεμένο κρέας. Πια, το ξέρει και ο Zhu.

Πηγή: CNN

Κίνα