Κόσμος|01.12.2019 16:43

Πάπας: Ο ιός του καταναλωτισμού φταίει για τις Black Friday και Cyber Monday

Newsroom

Ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή προέτρεψε τους πιστούς να αντισταθούν στις υπερβολές του καταναλωτισμού κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αποκαλώντας τον «έναν ιό που επιτίθεται στην πίστη και προσβάλλει τους άπορους».

«Όταν ζείτε για τα πράγματα, τα πράγματα δεν είναι ποτέ αρκετά, γίνεστε περισσότερο άπληστοι και άλλοι άνθρωποι γίνονται εμπόδια σε έναν αγώνα δρόμου», είπε σε ομιλία του, αποκαλύπτοντας ότι σε πολλά μέρη του κόσμου σήμερα «ο καταναλωτισμός βασιλεύει».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πάπας μίλησε μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εμπορικών ημερών του χρόνου σε πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες - και αυτές δεν είναι άλλες από την Black Friday και την Cyber Monday. Οι διαδικτυακές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες άγγιξαν τα 7,4 δισ. δολάρια την Παρασκευή, σχεδόν 20% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Ο Πάπας ανέφερε  ότι «ο καταναλωτισμός είναι ένας ιός που διαβρώνει την πίστη» επειδή κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν «τον αδελφό που χτυπά στην πόρτα σας».

Κάλεσε τους ανθρώπους να «αντισταθούν στα λαμπερά φώτα του καταναλωτισμού, που θα λάμψουν παντού αυτό το μήνα» μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πάπας ΦραγκίσκοςBlack FridayΒατικανόcyber Monday