Γιούνκερ: Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία
NewsroomΠρόοδο σημειώνουν οι συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη συνεδρίαση των ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στο Μπουένος Άιρες, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία».
«Η ατμόσφαιρα είναι καλή. Σημειώνουμε πρόοδο», επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. «Θέλω η Ιταλία να είναι στην Ε.Ε., η Ιταλία ανέκαθεν αποτελούσε έμπνευση για την Ευρώπη, δεν γύριζε την πλάτη της στην Ευρώπη».
Η Κομισιόν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2019 παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. και δεν θα μειώσει το τεράστιο χρέος της χώρας, όπως απαιτείται.
Αυτό προετοιμάζει το έδαφος για μία πιθανή πειθαρχική διαδικασία για την Ιταλία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η Ρώμη αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό.
- Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής