Κόσμος|06.12.2019 23:50

Ρωσία: Δεκάδες πολικές αρκούδες κινδυνεύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής

Newsroom

Πενήντα έξι πολικές αρκούδες έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή Τσουκότκα, στη βορειοανατολική άκρη της Ρωσίας, όπου οι κάτοικοι τους παρέχουν τροφή, καθώς έχει καθυστερήσει ο σχηματισμός θαλάσσιου πάγου.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία και την οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), οι αρκούδες βρίσκονται κοντά στο χωριό Ριρκάιπιι, καθώς δεν μπορούν να φύγουν για κυνήγι.

Οπως επισημαίνεται, η καθυστέρηση στον σχηματισμό του θαλάσσιου πάγου αποτελεί συνέπεια της κλιματικής που έχει πλήξει σοβαρά τη χλωρίδα και την πανίδα στην περιοχή.

Όταν έφτασαν οι πολικές αρκούδες, οι χωρικοί άρχισαν να τους παρέχουν τροφή από πτώματα θαλάσσιων ελεφάντων, πάντα σε απόσταση ασφαλείας από το χωριό τους.

«Μαζί με άλλες οργανώσεις δημιουργήσαμε αυτό το σημείο σίτισης με πτώματα θαλάσσιων ελεφάντων τα οποία συλλέγουμε κατά μήκος της ακτής και τα τρώνε οι αρκούδες» δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ria Novosti η Τατιάνα Μινένκο, υπεύθυνη της οργάνωσης «Περίπολος για τις Άρκτους».

Σύμφωνα με την ίδια, η παρουσία πολικών αρκούδων δεν αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο, καθώς πλέον αργεί ο σχηματισμός του πάγου.

Όπως ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία, πάντως, το Σάββατο αναμένεται πτώση των θερμοκρασιών, ενώ από τις 11 Δεκεμβρίου το νερό θα έχει στερεοποιηθεί.

αρκούδαπολικές αρκούδεςΡωσία