Αλάσκα: Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό (vid)
NewsroomΉρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την νότια ακτή της Αλάσκας, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.
"Δεν παρατηρήθηκε τσουνάμι" και "δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, Βρετανική Κολομβία (Καναδική επαρχία), ή την Αλάσκα", ανέφερε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, που είναι αρμόδια για έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι.
Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς από αυτή την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή στις 08:29 τοπική ώρα (19:29 ώρα Ελλάδας) μόλις 13χλμ. βόρεια της πόλης Άνκορατζ, με πληθυσμό 300.000 κατοίκων.
Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών, Ράιαν Ζίνκε, έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και αγωγούς υδροδότησης.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τον σεισμό και παρακολουθεί τις αναφορές για ζημιές, ανέφερε με tweet της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
- «Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»
- Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας
- Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;
- Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο