Γκορμπατσόφ: Με τον Μπους βάλαμε τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο
NewsroomO Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης με δήλωση του σχολίασε τον θάνατο του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Παράλληλα ο 87χρονος Γκορμπατσόφ αναφέρθηκε στον ρόλο του Μπους στην προσπάθεια τερματισμού του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Μπους είχε συνομιλίες με τον Γκορμπατσόφ πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ενώ υπέγραψε μαζί του, μία καθοριστικής σημασίας συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων μεταξύ των δύο πλευρών.
“Πολλές από τις αναμνήσεις μου συνδέονται μαζί του. Συνέβη να συνεργαζόμαστε σε χρόνια μεγάλων αλλαγών. Ήταν μια δραματική περίοδος που απαιτούσε μεγάλη ευθύνη από τον καθένα. Η συνεργασία αυτή, είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και της κούρσας των εξοπλισμών,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δήλωση του Γκορμπατσόφ.
“Αποτίω φόρο τιμής στην συνεισφορά του Τζορτζ Μπους για το ιστορικό αυτό επίτευγμα. Ήταν ένας αυθεντικός συνεργάτης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκορμπατσόφ.
- Γάζα: Το Ισραήλ παραδέχεται τη δολοφονία της 5χρονης Χιντ Ρατζάμπ και ανοίγει ποινική έρευνα
- Τρόμος στη Ρωσία: Αρκούδα σκότωσε 29χρονη κατασκηνώτρια - Την άρπαξε και την έσυρε στο δάσος
- «Πανταχού παρούσα»: Νάταλι Χαρπ, η στενή συνεργάτιδα του Τραμπ που μπήκε σε πορτμπαγκάζ για να τον συνοδεύσει
- Σοκ με Ναν στον Παναθηναϊκό: Υπέστη ρήξη μηνίσκου και χειρουργήθηκε στις ΗΠΑ