Κόσμος|01.12.2018 15:54

Η συγκινητική επιστολή του Τζορτζ Μπους στον Μπιλ Κλίντον (pic & vid)

Newsroom

Ο Τζορτζ Μπους όταν αποχώρησε από την προεδρία των ΗΠΑ άφησε μια επιστολή στο Οβάλ γραφείο που είχε αποδέκτη τον Μπιλ Κλίντον. Αυτή είναι μία παράδοση που τηρείται για χρόνια στις ΗΠΑ.

Με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Μπους αρκετοί χρήστες των social media θυμήθηκαν αυτή την επιστολή. Μάλιστα πριν δύο χρόνια η Χίλαρι Κλίντον είχε πει ότι συγκινήθηκε τόσο η ίδια όσο και ο Μπιλ Κλίντον, όταν διάβασαν το περιεχόμενο.

Ακολουθεί η επιστολή

«Αγαπητέ Μπιλ,

Οταν μπήκα σε αυτό το γραφείο πριν λίγη ώρα ένιωσα το ίδιο δέος και σεβασμό που είχα νιώσει και πριν από τέσσερα χρόνια. Ξέρω ότι το ίδιο θα αισθανθείς και εσύ. 

Σου εύχομαι να είσαι πολύ ευτυχισμένος εδώ. Εγώ δεν ένιωσα ποτέ τη μοναξιά που περιγράφουν άλλοι πρόεδροι. 

Θα υπάρξουν μερικές πολύ δύσκολες στιγμές, που θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες από την κριτική που μπορεί να θεωρήσεις άδικη. 

Δεν είμαι πολύ καλός στο να δίνω συμβουλές, όμως μην αφήσεις τους επικριτές σου να σε αποθαρρύνουν ή να σε αποπροσανατολίσουν από τον στόχο σου.

'Οταν θα διαβάζεις την επιστολή αυτή θα είσαι ο πρόεδρός μας. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Η επιτυχία σου τώρα είναι επιτυχία της χώρας μας. Σε στηρίζω με θέρμη. Καλή τύχη.

Τζορτζ»

Τζορτζ ΜπουςΜπιλ Κλίντον