Κόσμος|17.12.2019 23:38

Φουάτ Οκτάι: Αν χρειαστεί θα κάνουμε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο

Μαρία Ζαχαράκη

«Αν χρειαστεί να κάνουμε γεώτρηση στην ανατ. Μεσόγειο, θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να στείλουμε στρατό εκτός των συνόρων μας, θα τον στείλουμε», δήλωσε απόψε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος απαντώντας στη φήμη ότι ο Ερντογάν κάθε μήνα «δίνει λογαριασμό στον Τραμπ», δήλωσε ότι «εμείς μόνο στο έθνος δίνουμε λογαριασμό. Στη διεθνή σκηνή η Τουρκία δεν δίνει λογαριασμό, ζητάει λογαριασμό όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της. Κινούμαστε και θα κινούμαστε προς όποια κατεύθυνση βρίσκονται τα συμφέροντα της Τουρκίας», είπε ο Φουάτ Οκτάι, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη να πάρει άδεια από καμία χώρα, κανέναν οργανισμό και κανένα άτομο. Ό,τι θέλει, το κάνει.

«Ό,τι χρειάζεται να γίνει για τα συμφέροντά της Τουρκίας, το κάνουμε και θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να πάμε εκτός συνόρων, θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να στείλουμε στρατό, αν χρειαστεί να κάνουμε γεώτρηση στην ανατ. Μεσόγειο, αν χρειαστεί να επιχειρήσουμε πέραν των συνόρων, ό,τι χρειαστεί το κάνουμε και θα το κάνουμε. Ο πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι από τους λίγους ηγέτες που μπορεί να συνομιλεί άνετα με τους ηγέτες όλων των χωρών του κόσμου. Κι εκεί δείχνει πόσο περήφανο είναι το έθνος μας, στέκεται ευθυτενής στο όνομα του λαού μας κι αυτό που λέει το λέει ευθέως. Όλοι στέκονται με σεβασμό μπροστά του», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

ΤουρκίαΦουάτ ΟκτάιΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑνατολική Μεσόγειοςγεώτρηση