Κόσμος|20.12.2019 13:07

Βίντεο ντοκουμέντο: Πυροβολισμοί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας στη Μόσχα

Newsroom

Αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς συνέβη στο κέντρο της Μόσχας κοντά στην έδρα της FSB. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV, Θανάση Αυγερινό, φαίνεται πως η Μόσχα ζει μια επίθεση τρομοκρατικού χαρακτήρα από αυτές που είχε ξεχάσει. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:10 τοπική ώρα, στο κεντρικό κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή της επίθεσης όπως την έχουν καταγράψει ερασιτεχνικά βίντεο που προβλήθηκαν σε ρωσικά μέσα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρεις ένοπλοι άνδρες με αυτόματα όπλα εισέβαλαν στο κεντρικό κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και αντάλλαξαν πυρ στην είσοδο με τους άνδρες ασφαλείας του κτιρίου. Οι δύο από τους επιτιθέμενους φέρεται πως σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ ο τρίτος διέφυγε. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και ο τρίτος δράστης είναι νεκρός, ενώ τη ζωή του έχασε και ένας αξιωματικός της τροχαίας, ο οποίος είχε εκείνη την ώρα υπηρεσία μπροστά στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Ο χρόνος της επίθεσης πιθανώς δεν είναι τυχαίος, καθώς σήμερα είναι η Ημέρα της Αντικατασκοπείας και αύριο είναι η εορτή των ανδρών που υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασφαλείας. Όλα αυτά συνέβησαν ακριβώς την ώρα που γινόταν και η μεγάλη συνέντευξη τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος περιέγραψε ως τη χειρότερη στιγμή της 20τίας του τα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ρωσία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε νέα έκρηξη στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Πάντως, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ο δράστης έδρασε μόνος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους που μπήκαν στο κτίριο της FSB.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open TV:

ΜόσχαΡωσίαπυροβολισμοί