Κόσμος|19.12.2019 20:33

Απόλυτα διχασμένη η Αμερική μετά την παραπομπή Τραμπ (vid)

Newsroom

Πολύ μεγάλος είναι ο διχασμός στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, αναφορικά με την επερχόμενη δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία. Και αυτό γιατί η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων απέδειξε ότι οι Aμερικανοί νομοθέτες παρέμειναν οχυρωμένοι στις αποφάσεις των κομμάτων τους. Κάτι τέτοιο θα γίνει και στη Γερουσία όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αθωωθεί, ενώ κανείς δεν πιστεύει ότι θα εγκαταλειφθεί από τους γερουσιαστές αν και αρκετοί διαφωνούν μαζί τους.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου για να εκδιωχθεί από την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να ψηφίσουν εναντίον του τα 2/3 των γερουσιαστών και αυτό προς ώρας δεν είναι ορατό. Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία «εμπρηστική» ομιλία στο Μίσιγκαν. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει ακόμα και νεκρούς.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον ήταν μία απαράδεκτη γραμμή που επέλεξε να ακολουθήσει ο Τραμπ. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έδωσε εντολή για απαγόρευσης των πανηγυρισμών μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της παραπομπής. Ωστόσο η απαγόρευση δεν σταμάτησε τους νομοθέτες οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να καθαιρεθεί διότι με τα σημερινά δεδομένα δεν θα το επιτρέψει η Γερουσία. Αντιθέτως, η Γερουσία θα κινηθεί στα πλαίσια της κομματικής γραμμής. Την ίδια ώρα η Νάνσι Πελόζι σκέφτεται σοβαρά να καθυστερήσεις τις διαδικασίες της δίκης. Όπως είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου το συγκεκριμένο γεγονός έχει τη σημασία του καθώς θέλει να επιβάλλει τους όρους της.

Συγκεκριμένα θέλει να καταθέσει ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο η δίκη μπορεί να μην ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε το σκηνικό θα αλλάξει, καθώς ο Τραμπ θα τελεί υπό «ομηρία».

παραπομπή Ντόναλντ ΤραμπΝτόναλντ Τραμπ