Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit
NewsroomΟ πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κατάφερε την Παρασκευή να πάρει το πράσινο φως από τo βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του για το Brexit. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προκειμένου η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Ιανουαρίου.
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με 358 ψήφους υπέρ έναντι 234 στη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, με πλειοψηφία 124 ψήφων.
«Κάναμε ένα βήμα μπροστά προς το Brexit» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζόνσον.
Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναμενόταν να αποτελέσει τυπική διαδικασία, μετά τη συντριπτική νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.
Έπειτα από την πρώτη αυτή ψηφοφορία, το κείμενο θα συζητηθεί λεπτομερώς από την 7η Ιανουαρίου με τη βρετανική κυβέρνηση να στοχεύει σε μια τελική υιοθέτησή του την 9η Ιανουαρίου. Μετά τη συγκατάθεση της βασίλισσας, το μόνο που θα απομένει θα είναι η επικύρωσή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να απορρίψουμε τις παλιές ταμπέλες της "αποχώρησης" και της "παραμονής"… Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε μαζί ως ένα αναζωογονημένο έθνος, ένα ενιαίο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Τζόνσον στους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία.
- Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια
- Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»
- Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία
- ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)