Κόσμος|22.12.2019 21:40

Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Μαρία Ζαχαράκη

Η Τουρκία δεν θα φέρει μόνη της το βάρος της μετανάστευσης. Τις αρνητικές επιπτώσεις της πίεσης που έχουμε υποστεί θα τις αισθανθούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και πρώτα από όλα η Ελλάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι αναπόφευκτη η επανάληψη των σκηνών που βιώθηκαν πριν από τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος υπενθυμίζοντας τη συμφωνία που υπογράφηκε με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό/προσφυγικό το 2016.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας απόψε στο παλάτι Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη στην Τελετή Απονομής Επιστημονικών Βραβείων, προειδοποίησε για ένα νέο κύμα προσφύγων που βρίσκεται στην «πόρτα» της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, λόγω των συγκρούσεων που συνεχίζονται στο Ιντλίμπ. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι 80 χιλιάδες άνθρωποι, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ, έχουν πάρει το δρόμο για την Τουρκία.

«Εάν οι θηριωδίες κατά του λαού στο Ιντλίμπ δεν τερματιστούν, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο», προειδοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σημείωσε ότι αύριο στέλνει αντιπροσωπεία στη Μόσχα για συνομιλίες, ώστε η Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις. «Ανάλογα με τα αποτελέσματα των συνομιλιών, θα αποφασίσουμε τα βήματά μας», είπε.

μεταναστευτικόΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνπροσφυγικό