Νέα Ζηλανδία - ηφαίστειο: Στους 19 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών
NewsroomΟ απολογισμός της ηφαιστειακής έκρηξης στο Νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε σε τουλάχιστον 19 νεκρούς μετά τον θάνατο ενός από τους τραυματίες σε νοσοκομείο, εξέλιξη που ανακοίνωσε σήμερα η νεοζηλανδική αστυνομία.
Ο άνθρωπος αυτός υπέκυψε το βράδυ της Κυριακής στα τραύματά του στο νοσοκομείο Μίντλμορ του Όκλαντ, εξήγησε ο Τζον Τιμς, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Δεν αποκάλυψε το όνομα ή την εθνικότητα του θύματος.
Επισήμως, ο απολογισμός ανέρχεται σε 17 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί. Σαράντα επτά άνθρωποι, κυρίως τουρίστες από την Αυστραλία, επισκέπτονταν το ηφαιστειογενές Νησί Γουάιτ, στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, όταν έγινε η έκρηξη. Είκοσι πέντε συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νεοζηλανδικά και αυστραλιανά νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
- Ανάλυση: Το παρασκήνιο της κύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου και οι διττές αναγνώσεις
- Βίντεο ντοκουμέντο από Έβρο: Διακινητές μεταναστών διαφημίζουν το έργο τους στα social media
- «Ποιος θα το φανταζόταν;»: Τι συνέβη με το κορίτσι που έκανε αντιπολεμική ζωγραφιά όταν ήταν 12 ετών στη Ρωσία
- Ανακαλύφθηκε ο πραγματικός τόπος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς; Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος