Κόσμος|02.12.2018 14:37

Παιδί με αυτισμό έστειλε γράμμα σε ριάλιτι και συγκλόνισε (pic)

Χριστίνα Τσατσαράγκου

O 11χρονος Τζόζεφ από το Πρέστον διαγνώστηκε με αυτισμό στην ηλικία των 5 ετών. Η 31χρονη μητέρα του, Κέιτ Τζάρβις λέει ότι ο μικρούλης «έχει περάσει πολλές μάχες, κυρίως κοινωνικές, αλλά είναι ένα αξιαγάπητο μικρό αγόρι». Ο Τζόζεφ εντυπωσιάστηκε βλέποντας την 60χρονη τηλεπερσόνα Αν Χέγκερτι, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, να συμμετέχει στο απαιτητικό βρετανικό ριάλιτι «I'm a Celebrity...Get Me Out of Here!». 

Οι παίκτες του I'm a Celebrity... καλούνται να επιβιώσουν σε μια ζούγκλα για πολλές εβδομάδες και αν τα καταφέρουν, θα στεφθούν «Βασιλιάς» και «Βασίλισσα της Ζούγκλας». 

Πάνω στον ενθουσιασμό του ο μικρός Τζόζεφ έγραψε ένα γράμμα με παραλήπτη τη Χέγκερτι και η μητέρα του το δημοσίευσε στο Twitter, αναφέροντας στο Press Association: «Αντιμετωπίζει τον αυτισμό του αρνητικά κάποιες φορές, γι αυτό και χάρηκε βλέποντας κάποιον με αυτισμό να κάνει μια τέτοια δουλειά».

T

«Κάποιοι είναι κακοί μαζί μου γιατί είμαι αυτιστικός»

Στο γράμμα του στη Χέγκερτι, η οποία έχει μοιραστεί δημοσίως τις δυσκολίες της μπαίνοντας στη ζούγκλα του ριάλιτι, ο Τζόσεφ έγραψε:

«Πιστεύω ότι είσαι πολύ θαρραλέα που πας στη ζούγκλα, δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω εκεί γιατί έχει πολλά έντομα. Είσαι πολύ έξυπνη. Κάποιοι άνθρωποι είναι κακοί μαζί μου γιατί είμαι αυτιστικός, αλλά βλέποντάς εσένα καταλαβαίνω ότι κι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αυτισμό και μπορεί να έχω κι εγώ μια «cool» δουλειά σαν εσένα όταν μεγαλώσω».

Πάρα πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στη Χέγκερτι μετά τη δήλωσή της ότι πάσχει από Άσπεργκερ, μια ισόβια διαταραχή που επηρεάζει το πως το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει και αλληλεπιδρά με άλλα άτομα.

Ο ένας να βοηθάει τον άλλο

Την πρώτη μέρα του σόου, η φανερά αναστατωμένη Χέγκερτι είπε ότι ήταν πολύ κοντά στο να πει «όχι δεν το κάνω». Και στο σόου της Δευτέρας μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για το Άσπεργκερ στην πρώην σταρ της σαπουνόπερας EastEnders, Ρίτα Σίμονς. Οι συμπαίκτες της αμέσως προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και η Εθνική Ένωση Αυτισμού έκανε στο twitter τις ακόλουθες αναρτήσεις:

T

T

Ανάμεσα σε πολλούς χρήστες των social media που στηρίζουν την Χέγκερτι η Krystle F έγραψε:

«anne_hegerty είσαι ένα καταπληκτικό άτομο και δείχνεις ότι άνθρωποι με αυτισμό είναι οι πιο ξεχωριστοί άνθρωποι, με τον τρόπο τους. Η κόρη μου πάντως είναι ξεχωριστή και ελπίζουμε να σε δούμε εστεμμένη βασίλισσα της ζούγκλας»

Η μητέρα του Τζόζεφ, που καταγράφει κάθε αντίδραση του γιου της, έκανε ανάρτηση στο Twitter βίντεο με τον πιτσιρικά όταν άνοιξε το δώρο, που έλαβε από τους δημιουργούς του Thunderbirds, οι οποίοι διάβασαν το γράμμα online και του έκαναν έκπληξη: 

T
σύνδρομο Άσπεργκεραυτισμός