Κόσμος|24.12.2019 07:41

Τουρκία: Διαμαρτυρία για τον εμπρησμό αυτοκινήτου διπλωματικού υπαλλήλου στη Θεσσαλονίκη

Μαρία Ζαχαράκη

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου υπαλλήλου του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, οι επιθέσεις κατά των οποίων τελευταία έχουν αυξηθεί, όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το εμπρησμό του ιδιωτικού οχήματος του υπαλλήλου του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου.

Η αντίδρασή μας προς αυτό το σοβαρό συμβάν εκφράστηκε τόσο στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα όσο και στις ελληνικές αρχές μέσω της πρεσβεία μας στην Αθήνα, όπως επίσης ελήφθησαν οι απαραίτητες προφορικές και γραπτές πρωτοβουλίες.

Δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά κατά του διπλωματικού προσωπικού και των περιουσιακών μας στοιχείων στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εμποδίζουν τέτοιες ενέργειες και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν τις αποστολές και το προσωπικό μας, να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να τους τιμωρούν όπως τους αξίζει».

τουρκικό υπουργείο ΕξωτερικώνΘεσσαλονίκητουρκικό προξενείο