Βοσνία: Υπουργός χαστούκισε βουλευτή και τον αποκάλεσε πίθηκο (vid)
NewsroomΟ υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας χαστούκισε έναν νεαρό βουλευτή κατά τη διάρκεια της έκτακτης τεταμένης συνεδρίασης του κοινοβουλίου σχετικά με το ΝΑΤΟ.
Η αντιπολίτευση αμέσως ζήτησε την παραίτηση του Ντράγκαν Λούκατς, ο οποίος είπε στον βουλευτή τον οποίο χαστούκισε ότι δεν μπορεί να φέρνει σημαίες του ΝΑΤΟ μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Μάλιστα αφού τον χαστούκισε τον αποκάλεσε πίθηκο και του ζήτησε να επιστρέψει πίσω στη θέση του.
Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά.Ενώ η Βοσνιακή και η Κροατική κοινότητα της Βοσνίας στηρίζουν το ΝΑΤΟ, οι φιλορώσοι Σέρβοι αντιτίθενται σθεναρά.
Το 1995 και μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ τερματίστηκε ο τετραετής εμφύλιος στη Βοσνία και βάσει της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον η Βοσνία χωρίστηκε σε δυο ημιαυτόνομες περιοχές. Τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας για τους Σέρβους και την Κροατική-Βοσνιακή ομοσπονδία για τους Κροάτες και τους Βόσνιους.
Πηγή: Euronews.com
- Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια
- Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
- Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή
- Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό