Ιράν: Η Τεχεράνη θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί πυραυλικές δοκιμές
NewsroomΤο Ιράν θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί πυραυλικές δοκιμές προκειμένου να αναπτύξει την άμυνά του και την ικανότητά αποτροπής κάποιας επίθεσης, σύμφωνα με σημερινή δήλωση υψηλόβαθμου στρατιωτικού εκπροσώπου.
Η δήλωση αυτή, έγινε έπειτα από ισχυρισμό των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή μιας νέας πυραυλικής δοκιμής, από την Τεχεράνη.
Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο καταδίκασε χθες -αυτό που περιέγραψε το Ιράν ως δοκιμή- την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσης ακτίνας δράσης, με ικανότητα μεταφοράς πολλών πολεμικών κεφαλών, σε παραβίαση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
“Οι πυραυλικές δοκιμές πραγματοποιούνται για την άμυνα και την ικανότητα αποτροπής της χώρας κι αυτό θα το συνεχίσουμε,” δήλωσε ο στρατηγός Αμπολφάζλ Σεκαρτσί, που είναι υψηλόβαθμος εκπρόσωπος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
- Τραμπ: Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά το Ιράν σήμερα - Έχουμε το δικαίωμα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου
- Ανατροπή στην Κρήτη: Το «άθικτο» μηχανάκι, η κατσούνα και ο καβγάς που εξετάζεται πίσω από τον θάνατο του Δασκαλάκη
- Νέα στοιχεία για το διπλό έγκλημα στο Αίγιο: Το μοιραίο σχέδιο για τη Γερμανία και οι αντιφάσεις του 65χρονου
- Εικόνες «αποκάλυψης» στη Ρωσία: Σμήνος από κουνούπια σκέπασε τον ουρανό - Τουρίστες κρύβονταν σε αυτοκίνητα