Κόσμος|27.12.2019 21:13

Αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν - Εξετάζεται και το ανθρώπινο λάθος (vid)

Newsroom

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος με σχεδόν 100 επιβαίνοντες συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό, οι ειδικοί μελετούν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους, τις συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου, τις συνομιλίες των πιλότων, τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων καθώς και των διασωθέντων. 

Οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε την προβληματική απογείωση του αεροσκάφους. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το σκάφος χτύπησε δύο φορές με την ουρά στον διάδρομο, ακούστηκε ισχυρός θόρυβος και η αρχική ανύψωση έγινε με πολύ μεγάλη κλίση. Το πιθανότερο είναι να έσκασε κάποιο λάστιχο ή να έσπασε κάποιος τροχός.

Ωστόσο εξετάζεται και το ανθρώπινο λάθος του κυβερνήτη (ήταν ανάμεσα στα θύματα). Πάντως, αρχικά υπήρξε μεγάλη σύγχυση με τους νεκρούς, ανάμεσα στις τοπικές Αρχές. Και αυτό γιατί είχε αναφερθεί ότι μόνο 60 από τους 98 συνολικά επιβαίνοντες επέζησαν. Σύμφωνα με ομογενείς από το Αλμάτι, είναι θαύμα το γεγονός ότι το κτίριο όπου έπεσε το αεροσκάφος δεν κατοικείται.

Αεροπορική τραγωδίαΚαζακστάν