Κόσμος|31.12.2019 15:29

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ερντογάν: Γίναμε γείτονες με τη Λιβύη

Newsroom

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, στο οποίο αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Νοέμβριο με τη Λιβύη, και οι οποίες «κατέστησαν την Τουρκία γείτονα με την Λιβύη από τη θάλασσα». Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως με τη στήριξη που θα παρασχεθεί στη «νόμιμη» κυβέρνηση της Τρίπολης θα εξασφαλιστεί η εφαρμογή αυτών των συμφωνιών. 

«Τα σχέδια για τον πλήρη αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Μεσόγειο εξουδετερώθηκαν  με τα τελευταία βήματα που κάναμε» διαμηνύει ο Ερντογάν, προσθέτοντας για το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από τουρκική αυτοβιομηχανία: «Το γεγονός ότι ο λαός το αποδέχτηκε με χαρά είναι η απόδειξη της επιτυχίας του».

Σχετικά με το σχέδιο για τη διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη, που θα συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά και θα έχει πολλά στρατηγικά και οικονομικά οφέλη για την Τουρκία, ο Ερντογάν είπε: «Πρώτα ο Θεός, βήμα προς βήμα θα το αποπερατώσουμε, οπωσδήποτε».

«Αφήνουμε πίσω μας το 2019, κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι μαζί γίναμε μάρτυρες ιστορικών γεγονότων, και καλωσορίζουμε το 2020, χρονιά κατά την οποία, πρώτα ο Θεός, θα βιώσουμε όλοι μαζί πολύ πιο ωραίες εξελίξεις. Εύχομαι, από τον Θεό, το 2020 να φέρει καλά πράγματα για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για τους φίλους μας και για όλη την ανθρωπότητα» είπε ο Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας ευχήθηκε, επίσης, το 2020 να φέρει ειρήνη, γαλήνη, ηρεμία και ευημερία στη χώρα, τον λαό και όλη την ανθρωπότητα. 

πρωτοχρονιάτικο μήνυμαΛιβύηερντογαν