Κόσμος|03.12.2018 11:36

Βόμβα Μερτς: Ο Σόιμπλε συζητούσε να ρίξει τη Μέρκελ

Newsroom

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μέρτς. Ο Μερτς παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό ARD και είπε ότι το 2015 και ενώ η ελληνική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της ο τότε υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συζητούσε να αντικαταστήσει την Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία. 

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ εκείνη την περίοδο υπήρχαν και μεγάλες διαφωνίες σχετικά με την διαχείρισή της ελληνικής κρίσης ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όταν ο Μερτς ρωτήθηκε για το εάν έγινε αυτή η συζήτηση απάντησε «φυσικά και είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα. Αιωρούνταν το ερώτημα εάν θα μπορούσε, πιθανότατα, να αναλάβει εκείνος (σσ ο Σόιμπλε) την Καγκελαρία. Τότε ο τελευταίος μου ανέφερε πως εάν φθάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει να μπορώ να σε εμπιστευθώ. Αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Σόιμπλε του εξέφρασε την ανησυχία του για την πτώση των ποσοστών του κόμματος υπό την ηγεσία της Μέρκελ, το γεγονός ότι έχαναν τις εκλογικές μάχες για τα τοπικά Κοινοβούλια, καθώς και το ότι ενισχύονταν το ακροδεξιό κόμμα AfD. «Kαι εγώ και ο Σόιμπλε ήμασταν της γνώμης ότι αυτές τις εξελίξεις θα μπορούσαμε να τις είχαμε εμποδίσει» είπε ακόμα.

Φρίντριχ ΜέρτςΆνγκελα ΜέρκελΓερμανίαΒόλφγκανγκ Σόιμπλε