Τραμπ: Ο Κασέμ Σουλεϊμανί «σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς Αμερικανούς»
NewsroomΟ Κασέμ Σουλεϊμανί, ο διοικητής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, σχεδίαζε να σκοτώσει «πολλούς Αμερικανούς», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter. «Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί σκότωσε ή τραυμάτισε σοβαρά χιλιάδες Αμερικανούς σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο Σουλεϊμανί ευθύνεται για τον θάνατο «χιλιάδων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου και «μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στο ίδιο το Ιράν» και εκτίμησε ότι θα έπρεπε να τον έχουν σκοτώσει «εδώ και χρόνια». Σύμφωνα με τον Τραμπ, «μολονότι το Ιράν δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, ο Σουλεϊμανί ήταν μισητός" στη χώρα του και για αυτό οι Ιρανοί «δεν λυπούνται τόσο όσο οι ηγέτες τους θέλει να πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος».
Νωρίτερα σε άλλη ανάρτηση έγραφε πως το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε σε πόλεμο και ποτέ δεν έχασε σε διαπραγμάτευση», εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κλιμακώσει την ένταση με την Τεχεράνη, δίνοντας εντολή για την εξόντωση του Ιρανού αντιστρατήγου, Κασέμ Σουλεϊμανί.
- Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο: 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
- Νέοι συρμοί σε... δόσεις στην Αθήνα: Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
- Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
- Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος-Στυλιανίδης