Ηγέτης Χεζμπολάχ: Είχα προειδοποιήσει τον Σουλεϊμανί για τον κίνδυνο της ζωής του
NewsroomΟ ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ότι είχε προειδοποιήσει τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί ότι διέτρεχε κίνδυνο να τον δολοφονήσουν. Τον είχε συναντήσει στη Βηρυτό την Πρωτοχρονιά, μερικά εικοσιτετράωρα πριν σκοτωθεί σε αμερικανική αεροπορική επίθεση στη Βαγδάτη.
Ο Νασράλα, στην ομιλία του στη μνήμη του Σουλεϊμανί, είπε ότι πριν από λίγο καιρό του είχε εκφράσει ανησυχίες για τη ζωή του. «Του είπα… ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες και τα περιοδικά επικεντρώνονται στο πρόσωπό του και δημοσιεύουν φωτογραφίες του στα πρωτοσέλιδά τους με τίτλους όπως «ο αναντικατάστατος στρατηγός», αυτό είναι έναυσμα για τη δολοφονία σου. Φυσικά, εκείνος γέλασε και μου είπε: το ελπίζω, προσευχήσου για μένα»
Ο Νασράλα είπε επίσης ότι ο Σουλεϊμανί τον επισκέφθηκε στη Βηρυτό την Πρωτοχρονιά. «Είπε ότι ήρθε μόνο για να με χαιρετίσει και να κουβεντιάσουμε κι εγώ του απάντησα ότι αυτή είναι μια ωραία αρχή για το γρηγοριανό νέο έτος». Ο 62χρονος στρατηγός θεωρείτο ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στο Ιράν μετά τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
- Η τακτική που φέρνει θύματα μετανάστες, οι βολικά απενεργοποιημένες κάμερες του Λιμενικού και το κακό τάιμινγκ του επιτελείου του Τσίπρα
- Τέμπη: Αβεβαιότητα για την πυραντοχή των καθισμάτων των τρένων - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς και πραγματογνώμονες
- Διπλωματικό «σπριντ» δύο εβδομάδων - Η δύσκολη γεωπολιτική εξίσωση και οι κινήσεις της Αθήνας
- Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - Ανεμοστρόβιλος στον Αφιώνα προκάλεσε ζημιές σε σπίτια