Κόσμος|07.01.2020 14:37

Αυτό είναι το χωριό που μοιράζει μετρητά - «Γεννάει» χρήματα στο δρόμο

Newsroom

Υπάρχει ένα χωριό στην Αγγλία στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, που από το 2014 «γεννάει» λεφτά στους δρόμους. Δεν πρόκειται για ιστορία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για πραγματικό γεγονός, καθώς έχουν βρεθεί σε εμφανή σημεία του δρόμου 12 «πακέτα» των 2.000£ δηλαδή περίπου 2.300€. Το μυστήριο παραμένει άλυτο για κατοίκους κι Αρχές, ενώ κανείς δεν έχει αναζητήσει ποτέ τα χρήματα.

Συνολικά έχουν βρεθεί 12 δεσμίδες των 2.300€ με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε πάνω από 28.000€. Μόνο το 2019 οι κάτοικοι βρήκαν τέσσερα πακέτα με το τελευταίο να «εμφανίζεται» σε κεντρικό σημείο του χωριού γύρω στις 20 του περασμένου Νοέμβρη.

Οι κάτοικοι παραδίδουν τα χρήματα στην Αστυνομία, ωστόσο, μετά από λίγο τους επιστρέφονται, καθώς δεν εμφανίζεται κανείς να τα αναζητήσει. Η αστυνομία του Ντάραμ, στο οποίο ανήκει το μικρό χωριό δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον... Αγιο Βασίλη που μοιράζει χρήματα. Οι αξιωματικοί έχουν πάρει καταθέσεις από πολλούς ανθρώπους κι οργανισμούς στο χωριό καθώς και πραγματοποιούν ελέγχους με την τοπική τράπεζα και έχουν εξετάσει τα μετρητά για δακτυλικά αποτυπώματα.

Για την ιστορία, το χωριό είναι το Μπλάκχολ Κόλιερι, το οποίο απαριθμεί γύρω στους 4.500 κατοίκους.

μετρητάΑγγλία