Ε.Ε. : Καταδικάζει την «τουρκική παρέμβαση» στη Λιβύη ο Ζοζέπ Μπορέλ (vid)
NewsroomΗ Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εργαστεί για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη, διαμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, καλώντας την Τουρκία να μην στείλει στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και τεχνικές ομάδες για να στηρίξουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA).
«Ζητάμε εκεχειρία και ζητάμε επίσης να σταματήσει η κλιμάκωση και να τερματιστούν οι εξωτερικές παρεμβάσεις που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για το θέμα της Λιβύης.
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αναφορά στην απόφαση της Τουρκίας να παρέμβει σε στρατό στη Λιβύη, κάτι που εμείς απορρίπτουμε», πρόσθεσε.
- Μαραθώνιες οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν - Αδιέξοδο για τα Στενά του Ορμούζ
- Νεκρή γυναίκα από τη μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα έκτου ορόφου στη Νέα Σμύρνη
- Πήρε κατά λάθος «μπόνους» 20.000 δολαρίων από τη δουλειά της, αρνήθηκε να τα επιστρέψει και βρέθηκε στη φυλακή
- «Οργανωμένη κλοπή»: Αγόρασε μπουφάν από το ίντερνετ και αναγκάστηκε να πληρώσει 242 ευρώ σε δασμούς λόγω Τραμπ