Κόσμος|03.12.2018 16:02

Μασσαλία: Ηλικιωμένη πέθανε από θραύσματα δακρυγόνου

Newsroom

Μια 80χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της καθώς τραυματίστηκε από θραύσματα δακρυγόνου που εκτοξεύθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις το Σάββατο στη Μασσαλία. Σύμφωνα με πηγές η άτυχη γυναίκα πέθανε την Κυριακή στο χειρουργείο ενός νοσοκομείου της πόλης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η ηλικιωμένη ήταν αλγερινής εθνικότητας, βρισκόταν στο σπίτι της, όταν προσπάθησε να κλείσει τα παράθυρα του διαμερίσματός της, στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου κοντά στην Κανεμπιέρ. Τότε χτυπήθηκε από ένα βλήμα στο πρόσωπο. Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ξαβιέ Ταραμπέ ανέφερε πως η 80χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τιμόν και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κονσεπσιόν, χειρουργήθηκε αλλά πέθανε «από χειρουργικό σοκ».

«Βρέθηκαν πάνω της θραύσματα δακρυγόνων», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. «Όμως, στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στον τραυματισμό και στον θάνατο», πρόσθεσε ο Ταραμπέ. Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία.

Παράλληλα, βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Παλιό Λιμάνι, και στη συνέχεια στην Κανεμπιέρ, έπειτα από μια ημέρα που σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις στην πόλη, μετά από κάλεσμα των «κίτρινων γιλέκων», της CGT αλλά και μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από την κατάρρευση δύο κτιρίων στις αρχές Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

«Η ηλικιωμένη έκλεινε τα παράθυρα του διαμερίσματός της για να αποφύγει τον καπνό από τα δακρυγόνα και δέχθηκε ένα καταπρόσωπο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαλίμ Μούσα, δικηγόρος μιας φίλης του θύματος που κατοικεί στο απέναντι κτίριο. Ο δικηγόρος εξέφρασε την επιθυμία του να προσδιοριστεί αν «ήταν το δακρυγόνο ή η ιατρική μεταχείριση» ενός ανθρώπου «με ευαίσθητη υγεία» που προκάλεσε τον θάνατο.

Μασσαλίαδακρυγόνα