Κόσμος|08.01.2020 13:58

Αποκαλυπτικό βίντεο με τον πρώην πρόεδρο της Nissan στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ»

Newsroom

Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός διευθυντής της Nissan και της Renault, Κάρλος Γκοσν, στον οποίο είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, όπου κρατούνταν, εν όψει της δίκης του για σοβαρά οικονομικά αδικήματα, απέδρασε και πλέον βρίσκεται στον Λίβανο.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να διαφύγει, με την όλη ιστορία να θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ. Οπως αναφέρει ο «Guardian», ο Κάρλος Γκοσν έφτασε στην «απόδραση» με τη βοήθεια... της θήκης ενός μουσικού οργάνου. 

Συγκεκριμένα, ένα γκρουπ των μουσικών έφτασε στην οικία του Γκοσν στο Τόκιο για να δώσει μια συναυλία. Οταν αυτή έφτασε στο τέλος της, ο Γκοσν κρύφτηκε σε μια θήκη και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ένα μικρό ιαπωνικό αεροδρόμιο, όπου τον περίμενε ένα αεροπλάνο, το οποίο τον πήγε στην Κωνσταντινούπολη.

Το σάιτ της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Safak» δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό αποκαλυπτικό βίντεο από την άφιξη του Γκοσν στην Πόλη, και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

Από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γκοσνεπιβιβάστηκε σε ένα ιδιωτικό τζετ Bombardier Challenger για πτήση προς Λίβανο όπου φέρεται να έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Η διαδρομή του συγκεκριμένου αεροσκάφους έχει μάλιστα καταγραφεί από τις Αρχές, με το τζετ να «εξαφανίζεται» στις 4:16 τα ξημερώματα, την ώρα, δηλαδή, που προσέγγιζε το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Nissan-Renaul τόνισε ότι δεν μπορούσε «να παραμείνει άλλο όμηρος του μεροληπτικού συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας», που βασίζεται κατ’ αυτόν «στο τεκμήριο της ενοχής», ενώ διαβεβαίωσε πως πλέον θα είναι σε θέση «να επικοινωνεί ελεύθερα με τα μέσα ενημέρωσης», πράγμα το οποίο «αδημονεί να κάνει», αρχής γενομένης «από την επόμενη εβδομάδα».

Στο μεταξύ, οι Αρχές της Ιαπωνίας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγο του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan, Κάρλος Γκοσν. Η Κάρολ Γκοσν κατηγορείται για ψευδομαρτυρία σε δικαστήριο του Τόκιο τον περασμένο Απρίλιο, όπως αναφέρει το BBC. Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι το εν λόγω ένταλμα για την κυρία Γκοσν είναι «αξιολύπητο», ενώ εκδίδεται μόλις μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Κάρλος Γκοσν. 

Εκπρόσωπος του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Nissan, σημείωσε στο Reuters: «Την προηγούμενη φορά που ο Κάρλος Γκοσν ανακοίνωσε μία συνέντευξη Τύπου τον συνέλαβαν εκ νέου. Τώρα, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του, όπου προορίζεται να μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά και δημόσια, εκδίδουν ένταλμα για τη σύζυγό του. Πρόκειται για ένα αξιολύπητο ένταλμα σύλληψης». 

Ο Κάρλος Γκοσν διηύθυνε τη Nissan μέχρι και που συνελήφθη στην Ιαπωνία με τις κατηγορίες της οικονομικής κακοδιαχείρισης, τις οποίες και αρνείται, τον Νοέμβριο του 2018. 

Κάρλος ΓκοσνΙαπωνίαNissan