Κόσμος|03.12.2018 18:51

Η Πάμελα για το Παρίσι: Τι είναι τα καμένα αυτοκίνητα μπροστά στη βία των ελίτ;

Newsroom

Μια απρόσμενη παρέμβαση για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία έγινε από την πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του Baywatch, Πάμελα Άντερσον, η οποία «τα έβαλε» μέσω twitter με τη «θεσμική βία των ελίτ». 

«Καταφρονώ τη βία... Όμως τι είναι η βία όλων αυτών των ανθρώπων, αυτά τα πολυτελή καμένα αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τη θεσμική βία των γαλλικών (και των παγκόσμιων) ελίτ;», ήταν το πρώτο από μια σειρά tweets της διάσημης ηθοποιού, αναφορικά με το κίνημα των κίτρινων γιλέκων. 

T

Και συνέχισε, γράφοντας τα εξής: 

«Αντί να μας υπνωτίζουν αυτές οι εικόνες με τις πυρκαγιές, πρέπει να αναρωτηθούμε από πού προέρχονται αυτά... Η απάντηση είναι ότι προέρχονται από τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ελίτ των μεγάλων πόλεων και των φτωχών στις αγροτικές περιοχές, μεταξύ των πολιτικών που εκπροσωπούνται από τον Μακρόν και το 99% που βαρέθηκαν τις ανισότητες, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε όλον τον κόσμο. 

Το πραγματικό ερώτημα είναι να μάθουμε αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική και αν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και στον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί για βία να βλέπουμε εικόνες από την οικοδόμηση ισότιμων κοινωνιών».

Η Πάμελα Άντερσον ζει αυτή την περίοδο στη Μασσαλία με τον ποδοσφαιριστή Αντίλ Ραμί, ενώ τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει δημόσια τους μετανάστες και όσους αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

Πάμελα Άντερσονεπεισόδιακίτρινα γιλέκαΠαρίσι