Κόσμος|10.01.2020 19:48

Ρωσικό πλοίο πλησίασε αμερικανικό σε απόσταση 50 μέτρων στην Αραβική Θάλασσα

Newsroom

Για επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην Αραβική Θάλασσα κάνει λόγο το CNN, το οποίο μετέδωσε ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο φέρεται να πλησίασε απειλητικά αμερικανικό πλοίο την ώρα που επιχειρούσε στην περιοχή. Σύμφωνα με το CNN, το πλοίο αγνόησε τις ειδοποιήσεις του αμερικανικού πολεμικού με κίνδυνο να προκληθεί σύγκρουση.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά περιστατικών ανάμεσα στον αμερικανικό και τον ρωσικό στρατό, το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν στο CNN ως ριψοκίνδυνο και προκλητικό και έρχεται επτά μήνες αφότου ένα παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τον περασμένο Ιούνιο, σε παρόμοιο επεισόδιο το αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

«Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ενώ πραγματοποιούσαμε επιχείρηση ρουτίνας στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, το αμερικανικό πλοίο USS Farragut πλησίασε επιθετικά ένα ρωσικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού που δημοσιεύει το CNN.

T

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε επιθετικά

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έριξε πέντε προειδοποιητικές βολές, σημαίνοντας έτσι το διεθνές σήμα για τον κίνδυνο σύγκρουσης και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει την πορεία του.

Ωστόσο, το πολεμικό πλοίο της Ρωσίας αρχικά, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις. «Παρότι το ρωσικό πλοίο άλλαξε τελικά πορεία, η αρχική καθυστέρηση συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες αύξησε τον κίνδυνο σύγκρουσης». Δύο εκπρόσωποι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσαν πως το ρωσικό πολεμικό βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το αμερικανικό.

Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV

Μέση ΑνατολήΡωσίαπολεμικό πλοίοΗΠΑ