Κόσμος|11.01.2020 13:43

Ασύλληπτο: Η ΝΑSA ανακάλυψε τρεις νέους Γαλαξίες που είναι μέσα σε φυσαλίδες! (vid)

Newsroom

Δέος και θαυμασμό για το μυστήριο του απέραντου Σύμπαντος και των μυστικών που κρύβει προκαλεί η ανακοίνωση της NASA πως ανακάλυψε τρεις νέους γαλαξίες οι οποίοι ακόμα είναι εγκλωβισμένοι σε τεράστιες φυσαλίδες ύλης.

Η απεικόνιση είναι απόκοσμη αλλά ρεαλιστική και θυμίζει τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας ενός εμβρύου, τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας ενός ατόμου και τη δημιουργία της ζωής.

Τα αναπάντητα ερωτήματα...

Πόσο κοντά και πόσο μακριά είμαστε από τους συγκεκριμένους Γαλαξίες; Θα μπορούσε να υπάρξουν συνθήκες ζωής όπως στη Γη; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους επιστήμονες οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται προ μεγάλων εκπλήξεων και ιστορικών ανακαλύψεων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν βρει την ομάδα των πιο μακρινών Γαλαξιών που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα και είμαστε μάρτυρες ότι εξέρχονται από μια επονομαζόμενη «κοσμική σκοτεινή εποχή» καθώς αναδιαμορφώνει το σύμπαν γύρω από αυτήν. Η τριάδα των Γαλαξιών, που ονομάζεται EGS77, χρονολογείται από τότε που το σύμπαν ήταν μόλις 680 εκατομμύρια χρόνια.

Mετά τη Μεγάλη Εκρηξη

Αμέσως μετά την Μεγάλη Έκρηξη, το σύμπαν ήταν μια παχιά, θολή σούπα πυκνή με άτομα υδρογόνου και σχεδόν εξ ολοκλήρου φως. Υστερα από 500 εκατομμύρια χρόνια άρχισε η εποχή της απιονισμού, στην οποία οι ολοένα και επεκτεινόμενοι Γαλαξίες άρχισαν να καίνε την ομίχλη, χωρίζοντας τα άτομα υδρογόνου σε φυσαλίδες πλάσματος, επιτρέποντας έτσι στο φως να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

«Σκεφτείτε τον πάγο που λιώνει στην κορυφή μιας λίμνης την άνοιξη» είπε αξιωματούχος της NASA που παρουσίασε και την απεικόνιση σε ειδικό τρισδιάστατο βίντεο.

Αυτό το τρίο απέχει περίπου 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός  από τη Γη, φεύγει μόλις από την εποχή του σκοταδιού. Περιβάλλεται από τρεις αλληλεπικαλυπτόμενες φυσαλίδες κοσμικού πλάσματος, οι οποίες μόλις τώρα απιονίζουν τη γωνία του Σύμπαντος (απομακρύνοντας την ομίχλη) και αφήνουν το φως μέσα και έξω, καταλήγοντας στην κοσμική σκοτεινή εποχή.

«Η πράξη της εκκαθάρισης»

«Το EGS77 είναι η πρώτη ομάδα Γαλαξιών που ανακαλύφθηκε στην πράξη της εκκαθάρισης αυτής της κοσμικής ομίχλης», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης, James Rhoads του Goddard Space Flight Center της NASA προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό, ενώ παράλληλα έδωσε το στίγμα για την παρατήρηση της εξέλιξης της πορείας και της συμπεριφοράς των τριών Γαλαξιών.

γαλαξίεςNASAσύμπαν