Σερβία: Τρία χρόνια φυλακή σε πρώην μαχητή του ISIS από το Κόσοβο
NewsroomΤην ποινή της τριετούς φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο της Πρίστινας σε πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον Αριάν Κρουεζίου, υπήκοο του Κοσόβου, αλβανικής εθνότητας, ο οποίος το 2014 εντάχθηκε στις γραμμές των ισλαμιστών που πολεμούσαν στη Συρία.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Κρουεζίου για τρομοκρατική δράση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν έφτασε στην Συρία εκπαιδεύτηκε, έμαθε Aραβικά και στη συνέχεια εντάχθηκε στη στρατιωτική αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Αριάν Κρουεζίου αιχμαλωτίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις και παραδόθηκε στο Κόσοβο, τον Απρίλιο του 2019 μαζί με άλλους 109 κρατούμενους (τρεις άνδρες, 32 γυναίκες και 74 παιδιά) που επαναπατρίστηκαν βάσει σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των ΗΠΑ και του Κοσόβου.
- Το να κοιτάς κατάματα την Ιστορία, σημαίνει να κοιτάς κατάματα την ευθύνη
- Πρεμιέρα σήμερα για τα ακριβά φάρμακα στα ιδιωτικά φαρμακεία - Ποιοι ασθενείς θα προηγηθούν
- Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα Στουρνάρα - Τσίπρα και ο Άδωνις που δεν χάνει ευκαιρία να την πέσει στον Δένδια
- Το ενεργειακό πόκερ στην ευρύτερη περιοχή και το «χαρτί» της Αθήνας: Σήμερα οι υπογραφές με την Chevron