Κόσμος|13.01.2020 15:37

Λιβύη προειδοποιεί Τουρκία: Συνδρομή αιγυπτιακού στρατού σε περίπτωση παρέμβασης

Newsroom

Aυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης Ακίλα Σαλέχ, μιλώντας ενώπιον της Βουλής της Αιγύπτου.

Τη στιγμή που η εκεχειρία στη Λιβύη «ράγισε» προτού ξεκινήσει, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης εξέφρασε αρχικά θερμές ευχαριστίες προς την Αίγυπτο «για τη σαφή και καθοριστική στήριξη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση της ξένης ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης». Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος ζήτησε την οικονομική απομόνωση της Τουρκίας λόγω των συνθηκών που δημιουργούνται στη Λιβύη.

Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής βρίσκεται στο Κάιρο καθώς την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του αραβικού κοινοβουλίου - θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και στο Ιράκ.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Αλι Αμπντελ Ααλ απέρριψε «όλες τις μορφές παράνομης ξένης παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, ειδικά καθώς αυτή η παρέμβαση προέρχεται από ξένες δυνάμεις που δεν έχουν γεωγραφικούς ή γλωσσικούς δεσμούς με τη Λιβύη, αλλά όλοι επιδιώκουν να λεηλατήσουν τους πόρους του λαού της Λιβύης». Επίσης, επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή του «στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης και τη νόμιμη ηγεσία του στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων και της ξένης παρέμβασης».

ΤουρκίαΑίγυπτοςΛιβύηκρίση στη Μεσόγειο