Κόσμος|14.01.2020 20:56

La Catrina: Δολοφονήθηκε η 21χρονη καλλονή αρχηγός των μεξικανικών καρτέλ

Newsroom

Η 21χρονη Μαρία Γουαδαλούπε Λόπεζ Εσκιβέλ, γνωστή ως «La Catrina» στα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, είναι νεκρή. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η μελαχρινή καλλονή ήταν ο φόβος και ο τρόμος των μεξικανικών καρτέλ, καθώς ήταν η ηγετική μορφή της νέας γενιάς καρτέλ του Μεξικό, Χαλίσκο. Η Κατρίνα έπεσε νεκρή μετά από μάχη με τις ειδικές δυνάμεις και υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο της πόλης Ακιλίγια.

Το όνομα «La Catrina» το πήρε από την ομώνυμη γυναικεία φιγούρα σκελετό που γιορτάζουν οι Μεξικανοί κατά την «Ημέρα των Νεκρών» (Day of the Dead). Η νεαρή και η συμμορία της κρύβονταν σε σπίτι γεμάτο ναρκωτικά, όταν η μεξικανική SAS τους επιτέθηκε με μοναδικό στόχο την εξουδετέρωσή τους.

Μάλιστα, ο θάνατός της ήταν τόσο μεγάλης σημασίας για τη μεξικανική αστυνομία, που δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από τις τελευταίες της στιγμές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun έγινε μία από τους επικεφαλής του καρτέλ «New Generation» όταν ερωτεύτηκε έναν άλλο από τα «κεφάλια» του καρτέλ.

«Ήταν καλή μαθήτρια μέχρι που άρχισε να κάνει παρέα με γκάνγκστερ και έμπλεξε με ναρκωτικά» δήλωσε κάποιος ντόπιος στην εφημερίδα El Universal. 

καρτέλ ναρκωτικώνΕλ Τσάποναρκωτικά