Κόσμος|17.01.2020 12:00

Χαφτάρ: To συγκινητικό μήνυμα για την Ελλάδα και η διακοπή παραγωγής πετρελαίου

Newsroom

Μεγάλη σημασία αλλά και ευρεία δημοσιότητα δίνει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) στην επίσκεψη του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίσκεψη του ηγέτη του LNA στην Αθήνα μεταδίδονται όλες οι εξελίξεις, στιγμιότυπα από την άφιξη του Χαφτάρ και των συνεργατών του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση.

«Δίπλα μου σήμερα, δίπλα σας για πάντα»

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό του το LNA με μία φωτογραφία από τους Ελλληνες αστυνομικούς. Το μήνυμα γράφει: «Μείνετε δίπλα μου σήμερα στην ώρα της ανάγκης μου και θα μείνω δίπλα σας για πάντα».

Προφανώς, η πλευρά του LNA αναφέρεται στην Ελλάδα και στη διπλωματική στήριξη που παρέχει στον Χαφτάρ, την ώρα που η Τουρκία οπλίζει και κατευθύνει τον GNA που ελέγχει μόνο την Τρίπολη.

Σταματούν την εξόρυξη πετρελαίου

Ακόμα μία σημαντική εξέλιξη ανεβάζει περισσότερο το θερμόμετρο στη Λιβύη. Σύμφωνα με τον LNA, η φυλή Al-Magharba, που κατοικεί στην εύφορη κοιλάδα των πετρελαίων στην καρδιά της χώρας, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή πετρελαίου μετά την άφιξη τζιχαντιστών στη χώρα για να πολεμήσουν στο πλευρό του GNA. «Δεν θα παράγουμε το πετρέλαιό μας για να το εκμεταλεύονται οι τρομοκράτες του Ερντογάν από τη Συρία» φέρεται να είπαν οι Al-Magharba.

Χαλίφα Χαφτάρκρίση στη ΜεσόγειοΛιβύη