Κόσμος|04.12.2018 14:47

Έρευνα: «Μεταναστεύουν» στο Instagram οι παγκόσμιοι ηγέτες

Newsroom

Η εταιρεία επικοινωνίας Burson Cohn & Wolfe (BCW) διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν περισσότερο οι παγκόσμιοι ηγέτες και πώς οι παγκόσμιοι ηγέτες, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί επικοινωνούν μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Τα ευρήματα έδειξαν... instagram «δαγκωτό»!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, 92 αρχηγοί κρατών, 48 αρχηγοί κυβερνήσεων και 36 υπουργοί Εξωτερικών έχουν προσωπικούς λογαριασμούς στο Instagram. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi είναι ο ηγέτης κράτους με τους περισσότερους followers στo Instagram οι οποίοι ανέρχονται στους 14,8 εκατομμύρια. Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Ινδονήσιος πρόεδρος Joko Widodo με 12,2 εκατομμύρια followers, οι οποίοι τους τελευταίους 12 μήνες υπερδιπλασιάστηκαν. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με 10 εκατομμύρια followers, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ

Τέταρτος αλλά όχι «καταϊδρωμένος» έρχεται ο Πάπας Φραγκίσκος με 5,7 εκατομμύρια followers, μπροστά από τη Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, τον Τούρκο Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λογαριασμό του Λευκού Οίκου οι οποίοι ακολουθούνται από 4 εκατομμύρια followers αντίστοιχα. Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σχεδόν τριπλασιάσει τους followers της τους τελευταίους 12 μήνες, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον βασιλικό γάμο των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν που αύξησαν τους followers του λογαριασμού την ημέρα του γάμου -στις 19 Μαΐου 2018- κατά 570.000. 

Χρησιμοποιώντας συγκεντρωτικά δεδομένα από το εργαλείο CrowdTangle του Facebook, η μελέτη αναλύει τη δραστηριότητα 426 λογαριασμών αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και υπουργών εξωτερικών στο Instagram, 100 περισσότερους από ό,τι είχε αναλύσει η αντίστοιχη μελέτη του 2017. Από την 1η Οκτωβρίου 2018, οι λογαριασμοί έχουν συγκεντρωτικά 98,3 εκατομμύρια followers και έχουν δημοσιοποιηθεί 98,372 αναρτήσεις (posts) τους τελευταίους 12 μήνες, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει συνολικά 860,4 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις (interactions - σχόλια και κοινοποιήσεις).

Από την έρευνα προκύπτει ότι αν και το Instagram δεν είναι το κοινωνικό δίκτυο για να κάνει κανείς σαρωτικές πολιτικές δηλώσεις, ωστόσο τα stories του έχουν γίνει ένα δευτερεύον κανάλι ψηφιακής διπλωματίας, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται, χαιρετίζουν και κάνουν tag ο ένας τον άλλον.

social mediainstagramηγέτες