Κόσμος|25.10.2018 13:57

«Τρομοδέμα» και στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Newsroom

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά ύποπτο δέμα που εστάλη σε διεύθυνση στην περιοχή Τριμπέκα, μετέδωσε σήμερα το CNN, προβάλλοντας βίντεο με τους αστυνομικούς που ερευνούν στην περιοχή αυτή της πόλης.

Το δίκτυο του NBC στη Νέα Yόρκη μετέδωσε παράλληλα ότι το δέμα αυτό είναι παρόμοιο με αυτά που εστάλησαν σε εξέχοντες Δημοκρατικούς νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και ότι αυτό είχε σταλεί στη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται εστιατόριο που ανήκει στον γνωστό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Το Reuters δεν έχει προς το παρόν κατορθώσει να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές.

Σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο Μπαράκ Ομπάμα και η συζυγός του Μισέλ, η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπιλ Κλίντον, η βουλευτής των Δημοκρατικών, Μαξίν Ουότερς, έγιναν αποδέκτες πακέτων με εκρηκτικά. Οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ακόμη ένα «τρομοδέμα», το οποίο φέρεται να εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν, ενώ συναγερμός σήμανε χθες Τετάρτη και στα κεντρικά γραφεία του CNNi στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε ένα αντίστοιχο πακέτο. Οι υπηρεσίες που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι υπάρχει κοινός αποστολέας πίσω από τα δέματα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους.

Η υπόθεση με τα τρομοδέματα ξεκίνησε την Τετάρτη, με διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα να μεταδίδουν τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στον ουρανοξύστη Time Warner Center νωρίτερα, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου CNN.


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για «μία πράξη τρομοκρατίας, η οποία έχει ως στόχο να υπονομεύσει την ελευθερία του Τύπου και τους ηγέτες αυτής της χώρας». Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι υπήρξε «πρόθεση» κάποιων να «τρομοκρατήσουν» την πόλη και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν άλλες απειλές για την πόλη.

Ειδικότερα, κατά την τελευταία ενημέρωση του FBI, δέματα είχαν ταχυδρομηθεί προς τους:

Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ
Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ
Τζον Μπρέναν, πρώην διευθυντή της CIA
Έρικ Χόλντερ, πρώην Γενικό Εισαγγελέα
Μαξίν Γουότερς, βουλευτή των Δημοκρατικών

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός εκρηκτικού μηχανισμού στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου, Τζορτζ Σόρος.

Ειδικότερα, το πακέτο που εστάλη στη Χίλαρι Κλίντον εντοπίστηκε έξω από το σπίτι της σε προάστιο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, ενώ το δεύτερο πακέτο, με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην Ουάσιγκτον.

Ένα ακόμη δέμα εντοπίστηκε στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center στη Νέα Υόρκη, στο κτήριο του CNN. Το συγκρότημα εκκενώθηκε και το δέμα «απομακρύνθηκε με ασφάλεια», όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι δύο παρόμοια δέματα εστάλησαν και στην Μαξίν Ουότερς, πολύπειρη πολιτικό των Δημοκρατικών από το Λος Άντζελες, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχο, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν.

τρομοδέματαΡόμπερτ Ντε Νίρο