Κόσμος|26.01.2020 17:08

Κοροναϊός: Ανατριχιαστικές εικόνες από την παράνομη αγορά ζώων όπου εμφανίστηκε ο ιός

Newsroom

Ο κοροναϊός της πόλης Ουχάν έχει προσβάλει μέχρι στιγμής 2.000 ανθρώπους από την Κίνα μέχρι και την Ευρώπη και έχει οδηγήσει στο θάνατο 56. Ο ιός εκτιμάται ότι εμφανίστηκε σε μία αγορά όπου πωλούνταν παράνομα θαλασσινά, πουλερικά, κουνέλια, νυχτερίδες και φίδια στην πόλη των 11 εκατομμυρίων της πόλης Ουχάν.

Η Mirror δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από την αγορά , όπου πωλούνται παράνομα τα ζώα. Το έως πρότινος άγνωστο στέλεχος του ιού εκτιμάται ότι εμφανίστηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην αγορά της Ουχάν.

Ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε κινεζικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Πεκίνο και η Σανγκάη, καθώς και στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τον Καναδά.

Copyright: WEibo
Copyright: WEibo

Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε την Κυριακή ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Κίνανέος κορονοϊόςεπιδημίαΚορονοϊός